1. فراهم کردن امکان موفقیت برای کودک: برای این منظور ابتدا باید او و توانایی هایش را بشناسیم. واگذاری مسئولیت های در حوزه توانایی کودک و بالا بردن سطح این مسئولیت ها و تایید و تشویق های بعدی میزان اعتماد به نفس را در کودک افزایش خواهد داد.
2. فرصت دادن به کودک تا توانایی های خود را ارزیابی کند: دادن آزادی عمل و تشویق کودک به قبول مسئولیت و ارائه توانایی ها در این امر موثر است.
3. تشویق و تایید: البته باید باید توجه داشت تشویق و تایید هم حدودی دارد و چنانچه به مرحله تمجید و ستایش بیش از حد ضرورت، برسد، روی کودک اثر منفی می گذارد و اگر دقت کافی نشود به از خود راضی بودن و کمال طلبی منتهی می شود.
4. فراهم کردن فضای دموکراتیک و دادن آزادی به کودک برای انتخاب و تصمیم گیری و فعالیت های مورد علاقه: باید بچه را در انتخاب ها (انتخاب غذا؛ پوشاک و...) و تصمیم گیری های مربوط به خودش شرکت و در تعیین خط مشی زندگیش آزادی عمل داد.
5. پرهیز از تحقیر، توهین، مسخره کردن، سرزنش کردن، برچسب زدن و در مقابل محبت و احترام کردن: بطور کلی هر عملی که شخصیت کودک را مورد تهاجم قرار داده و رشد روانی کودک را متوقف سازد، اعتماد به نفس کودک را کم می کند.
6. پرهیز از سرکوب کردن کودک: والدین باید در قبال درخواست ها، پیشنهادات و سوالات بچه ها حوصله به خرج دهند و در حد ضرورت به آنان پاسخ گویند.
7. واگذاری مسئولیت: واگذاری مسئولیت و توفیق کودک در آن ، او را برای پذیرش مسئولیت های بالاتر آماده می سازد.
منبع: کتاب مشاور والدین در مسائل تربیتی، تحصیلی فرزندان.